#ScoalapentruToti – Niciun Copil Lasat in Urma

Status: Fundraising

Cautam (noi) sustinatori pentru Scoala Digitala de vară, dar si pentru Inceputul de An Scolar.

Situația copiilor din familii vulnerabile este mai delicată ca niciodată, mai ales în contextul în care mulți dintre părinții acestora lucrau în industriile cele mai afectate de criză, iar în multe familii nu mai există nici măcar veniturile lunare, care oricum erau mici încă de dinaintea acestei perioade delicate. 

Dacă în perioada de urgență cei 180 de copii care vin zilnic în centrele de zi ,,Ana și Copiii” din București, Prahova și Călărași au fost susținuți material, prin pachete alimentare, donate o dată la două săptămâni de către echipa mobilă a asociației, dar și prin sprijin educațional și emoțional online, începând cu 15 mai, cele 3 centre ale asociației sunt active și îi primesc din nou pe copii. Totodată, recent, Asociatia a dat startul  Școlii de vară pentru digitalizarea copiilor și părinților din familii vulnerabile.

 

 

Suma:

24,275 RON

Galantomi:

8

Donatii:

135

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Cautam (noi) sustinatori pentru Scoala Digitala de vară, dar si pentru Inceputul de An Scolar.

Situația copiilor din familii vulnerabile este mai delicată ca niciodată, mai ales în contextul în care mulți dintre părinții acestora lucrau în industriile cele mai afectate de criză, iar în multe familii nu mai există nici măcar veniturile lunare, care oricum erau mici încă de dinaintea acestei perioade delicate. 

Dacă în perioada de urgență cei 180 de copii care vin zilnic în centrele de zi ,,Ana și Copiii” din București, Prahova și Călărași au fost susținuți material, prin pachete alimentare, donate o dată la două săptămâni de către echipa mobilă a asociației, dar și prin sprijin educațional și emoțional online, începând cu 15 mai, cele 3 centre ale asociației sunt active și îi primesc din nou pe copii. Totodată, recent, Asociatia a dat startul  Școlii de vară pentru digitalizarea copiilor și părinților din familii vulnerabile.

În momentul de față, în cadrul asociației ,,Ana și Copiii”, cei mici desfășoară activități educaționale și iau masa doar în spațiile exterioare, unde vin pe ture și în grupe mai mici. Am folosit primele două luni de întoarcere a copiilor pentru recapitularea materiei principale și sedimentarea cunoștintelor de bază. Din păcate, realitatea din teren ne arată că, la 4 luni de la sistarea modului normal a cursurilor, copiii au început să aibă lacune educaționale (unii au uitat tabla înmulțirii, unii au început să aibă dificultăți la citire, etc).

În contextul în care, din toamnă, se estimează că școala va presupune 50% timp fizic și 50% timp online, în lunile ce au rămas este extrem de important să gasim soluții pentru alfabetizarea digitală a copiilor, dar și a părinților.

Asociatia Ana și Copiii a inițiat recent (pe lângă ajutorul la activitățile de scris, calcul, citit)  “Școala de vară pentru digitalizarea copiilor și părinților din familii vulnerabile”.

Programul este încă la inceput și își caută și alți susținători dincolo de personalul deja implicat în activitățile acestuia, fie în rândul voluntarilor specialiști, fie în rândul donatorilor, care să acopere parte din costurile necesare pentru specialiștii care suțin cursurile. Cei mai multi dintre copiii din programele asociatiei nu foloseau un device smart înainte de starea de urgență și alertă, ca atare nu au cunoștințe și abilități în aceasta directie.

Mai mult, aproximativ 80% dintre parintii copiilor din cele 3 centre ,,Ana si Copiii” au un nivel redus de educație, care, cumulat cu vârsta, face ca abilitățile autodidacte să fie extrem de reduse, iar, fara un suport adecvat, sa nu reuseasca sa fie un sprijin real pentru copiii lor in procesul de invatare online.

La fel de important este de asemenea sa reusim sa asiguram necesarul de rechizite si echipamente IT pentru anul ce vine.

COSTURI:

1.Cost rechizite:

Ghiozdan complet echipat:

approx. 400 Ron/copil (dintre care, estimat, 200 Ron/copil acoperiti prin donatii directe in produse) TOTAL 1: 200 Ron/copil x 180 copii = 36.000 Ron

 

*Ghiozdanul complet echipat include: penar echipat, stilou pilot, caiete studentesti de romana si matematica pentru copiii mai mari, caiete tip I si caiete tip II pentru copiii mai mici, bloc desen, creioane colorate si carioca, trusa de geometrie, pasta corectoare, plastilina, rigla, ascutitoare, acuarele.  

*Pentru sprijinirea activitatilor educationale din cadrul celor 3 Centre sunt necesare de asemenea: folii protectie foi A4 - 100 bucati,  dosare plastic diferite culori  - 100 bucati, topuri hartie A4- 50 bucati, capsator & capse - 10 bucati , post-it-uri, toner (negru si color, specificatii imprimanta: Laser Jet PRO 400 color MFP, M475dn), whiteboard markers - negre si colorate -20 bucati , bibliorafturi - 30 bucati, plicuri - A4, A5, A6  - 50 bucati de fiecare , scoci lat  - 6 bucati , foi A4, colorate, cartonate - 100 bucati, lipici solid - 30 bucati

*Se pot face atat donatii in bani, cat si donatii in produse, direct la Centrul ,,Ana si Copiii” din Bucuresti, str. Stoica Ludescu, nr. 14 (la 5 min. de metrou Basarab)

 

2.Cost specialisti alfabetizare digitala copii si parinti:

Specialiști cu experiență îi instruiesc pe cei mici în folosirea device-urilor de învățare online, dar și a platformelor dedicate pe care le folosește fiecare instituție de invățământ.

         180 copii si 60 parinti in grupuri de max. 10 persoane (24 grupuri)          Min. 6 ore/ grup x 24 grupuri = 144 ore          144 ore x 50 Ron/ora =  7200 Ron (*estimam ca aproximativ 50% dintre aceste servicii vor fi acoperite pro-bono)

 

3. Echipamente IT (tablela sau laptop):

 Pentru copiii care nu au deja un astfel de echipament, acestea vor fi completate de donatii in-kind, dar si prin accesarea legii recent promulgate care permite profesorilor si parintilor sa obtina un laptop sau o tableta, la cerere. Asistentii sociali din programele noastre ofera consultanta aceasta directie

 

4. Produse de curatenie pentru Centre si igiena personala: sapun lichid, Igienol, detartrant detergent, clor, odorizant toaleta, pungi gunoi, hartie igienica