Camara Copiilor

Status: Fundraising

Ajuta-ne sa sustinem alimentatia copiilor din familii defavorizate! 

Suma:

32,434 RON

Galantomi:

14

Donatii:

227

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

CAMARA COPIILOR:

,,Camara Copiilor” isi propunere sa asigure alimentele atat de necesare traiului zilnic  pentru cei 180 de copii care vin zilnic in  Centrele de Sprijin Social si Educational ,,Ana si Copiii” din Bucuresti (sector 1), Prahova (Urlati) si Calarasi (Fundulea).

Dincolo de serviciile educationale formale si non-formale, de consilierea si indrumarea scolara oferita celor mici, etc copiii care vin zilnic in locatiile noastre primesc si doua mese/zi: pranzul  (include supa, felul doi si desert) si gustarea de plecare.

Datorita situatiei financiare dificile din familiile lor, copiii sunt, mai mult sau mai putin, dependenti de hrana oferita de asociatie. Din pacate, pentru multi dintre ei, masa primita la Centru este de cele mai multe ori si singura hrana de care au parte pe toata durata zilei.

Masa este pregatita de catre cei trei bucatari din cadrul Centrelor noastre, din alimente achizitionate de catre asociatie sau donate de catre persoane fizice,

Prin campania ,,Camara Copiilor” ne dorim sa strangem aproximativ 50.000 Ron (cca. 10.300 euro).

360 Ron vor fi utilizati pentru a achizitia de alimente care sa acopere masa copiilor pentru 3 luni de zile: 4 Ron/zi x 180 copii x 63 zile lucratoare (*costul final/copil este de aproximativ 6 lei/copil – diferenta este acoperita prin donatii in produse) 4640 Ron – cost alocat bucatarilor care pregatesc masa copiilor

Nevoia careia ii raspunde proiectul:

Potrivit Eurostat, in Romania, 1 din 5 copii renunta la scoala, principala cauza fiind saracia (1 din 2 copii din tara noastra traieste la limita saraciei). Dificultatile materiale, neglijarea din partea parintilor, situatiile locative precare si alte contexte dificile, duc la abandon familial, excludere scolara si sociala.

Mai mult, in situatii dificile la nivel global si national, precum cea cu care ne confruntam acum din punct de vedere medical, se stie ca cei mai afectati sunt cei din grupuri vulnerabile.Fara un sprijin adecvat, criza Covid-19, ii aduce pe copiii din familii defavorizate in situatia de a perpetua saracia pe care acestia o mostenesc de la parinti si a se transforma intr-o noua generatie pierduta. Mai mult, cred ca am inteles cu totii ca pandemia a scos la lumina „gauri” ale infratructurii sociale si a facut clar inca o data ca asistenta acordata pentru grupurile vulnerabile este extrem de limitata, motiv pentru care serviciile oferite de mediul non-guvernamental raman vitale!

Solutia corecta pentru situatia copiilor vulnerabili a reprezentat-o si in trecut si o reprezinta si post criza Covid-19, Centrele de Sprijin Educational, organizate la nivelul comunitatii. Aceste locatii primesc copiii zi de zi, pe termen mediu si lung si ofera atat suport material, cat si suport educational si emotional.